„Rich results” – cum faci să apară și la site-ul tău

Ce sunt „Rich results”-urile?
„Rich results”, denumite și „Rich snippets” sau „Rich cards” sunt rezultate de cautare pe Google afișate într-un format îmbunătățit.
 
Exemple:
 

 
Rezultatele de tip „rich results” nu sunt rezultate plătite și nu există o regulă clară după care se afișează. Este un proces dinamic care rulează la fiecare căutare în parte.
 
Ce trebuie să faci la site-ul tău ca să fie afișat pe Google cu „rich results”?
 
Pentru ca site-ul tău să apară pe Google în rezultate de tip „rich results” trebuie să conțină în paginile sale așa numitele taguri de tip „structured data” (date structurate). „Structured data” este un limbaj standardizat care conține informații despre o pagină web și conținutul ei, într-un format pe care motoarele de căutare îl pot citi.

Algoritmul de la Google folosește tagurile de tipul „structured data” pentru a afla informații despre o pagină web și site-ul de care aparține. De exemplu, la un site cu rețete de mâncare, datele structurate de pe o pagină pot oferi informații despre titlul rețetei, autor, recenzii, rating, etc.
 

Cum să adaugi tagurile de tip „structured data” pe site-ul tău?

 

Cel mai bine este ca tagurile de tip „structured data” să fie adăugate pe site-ul tău de catre echipa tehnică care a realizat site-ul.
 
Câte tipuri de taguri „structured data” există și pe care să le folosești?
 
Există o multitudine de taguri „structured data”, lista completă o poți găsi pe www.schema.org. Important de știut este faptul că Google recunoaște doar o parte din tagurile de tip „structured data”. Vezi lista completă folosită de Google aici: https://developers.google.com.

Trebuie să folosești tagurile de tip „structured data” reprezentative pentru site-ul tău și domeniul tău de activitate.
 
Utile
 
Google a creat o unealtă online gratuită unde poți verifica ce date de tipul „structured data” sunt incluse pe site-ul tău: https://search.google.com/test/rich-results

Site-urile care apar pe Google în rezultate de tip „rich results” beneficiază de un avantaj foarte mare. Deoarece se remarcă vizual în lista de rezultate, ele vor avea un CTR (Click Through Ratio) mare și un trafic ridicat.

Dacă vrei să integrezi datele structurate și pe site-ul tău, împreună cu încă alte 53 de elemente la fel de importante, hai să stăm de vorbă.