Cum să verifici dacă site-ul tău este compatibil cu telefoanele mobile și tablete

Încă de acum 3 ani statisticile au arătat că traficul pe internet de pe telefonul mobil l-a depășit pe cel de pe laptop & desktop. Este vital ca web site-ul tău să arate si sa functioneze corect pe cât mai multe modele de telefoane mobile, tablete, laptopuri și calculatoare desktop.

Poți verifica cum arată site-ul tău pe mai multe dispozitive în mai multe feluri. Cea mai ușoară metodă este direct în browser deoarece atât Firefox cât și Chrome au integrate în ele un emulator pentru vizualizarea pe mai multe dispozitive și rezoluții.

Verifică direct in browser dacă site-ul tău este responsive

Firefox: deschide site-ul tău și apoi apasă CTRL + Shift + M pentru a intra în modul emulator. De aici poți încarca lista cu dispozitive, poți introduce manual rezoluții specifice și ai la dispoziție câteva opțiuni suplimentare extra.

Chrome: deschide site-ul tău și apoi apasă F12 pentru a deschide DevTools și apoi selectează icoana de Responsive ca în poza de mai jos. Opțiunile din Chrome sunt similare cu cele din Firefox.

Dacă vrei să optimizezi site-ul tău pentru telefoanele mobile și apoi să îl testezi în funcție de încă 50 criterii de performanță, cheamă-ne să îi facem un audit.